Over mij

My photo
Amsterdam, NORD-HOLLAND, Netherlands
NORD-HOLLAND AMSTERDAM MOB:0644-957812 TEL:020-3319249 KvK:51737728 E-mail:dinuncl@yahoo.com ..........Elektra, Stuccen, Badkamer & toilet, Schilderwerk,binnen&buiten Vloer coating, Beton reparatie, Sloopwerk, Vloertegels, Wandtegels, Parket/lamelparket, Plafond, Metselen & voegen, Isoleren, Water,cv&gas, Behangen, Stucco lustro, Klussen algemeen,

Blog Archive

Sunday 15 July 2012

VOEGEN







Een buitenmuur voegen

Afgebrokkeld cement laat water tussen de bakstenen dringen en veroorzaakt vervolgens aan de binnenkant van de muur vochtproblemen.
Hak eerst met een beitel en een moker het afgebrokkelde cement uit, zonder de bakstenen te beschadigen. Maak vervolgens de uitgehakte voegen schoon met een harde borstel. Maak kort voor het opnieuw voegen de voegen met een natte borstel vochtig, zodat de droge bakstenen niet het water uit de nieuwe cement zuigen.
Wanneer u slechts een klein deel hoeft te voegen, voldoet een kleine zak droge kant-en-klaar cement, waarvan u de inhoud aanmaakt met water. Bij grotere vlakken kunt u het beste de bestanddelen apart kopen en één deel cement met drie à vier delen fijn zand vermengen. Voeg water toe, maar zorg dat het mengsel nu aardedroog is, om te voorkomen dat het over de bakstenen naar beneden loopt en vlekken veroorzaakt.
  • Werk het cement nu stevig in de voegen met een kleine punttroffel of voegspijker.
  • Vul eerst de stootvoegen (verticale voegen) en daarna de lintvoegen (horizontale voegen).
  • Neem het overschot van de troffel af en strijk alle voegen na.
  • Is het erg warm buiten, besproei dan de voegen een aantal dagen met water.

No comments: